We hopen allereerst dat het met jou en je familie en vrienden goed gaat. Ook zakelijk gezien hopen we dat jouw onderneming niet al te zeer te lijden heeft onder de huidige situatie. We zijn in een surrealistische situatie beland die zich van dag tot dag verder ontwikkelt. Er zijn geen zekerheden en niemand die je kan vertellen hoe de dag van morgen er uit ziet. We kunnen je wel vertellen wat de overheid tot nu toe doet voor ondernemers. Er zijn behoorlijk wat maatregelen afgekondigd en hieronder vatten we er een aantal samen.

Breder is nog steeds aan het werk en we staan onze klanten onverminderd bij. Fysieke afspraken worden omgezet in videocalls of telefoonafspraken zodat er geen belemmering is om verder te kunnen. Als we toch een keer minder goed bereikbaar zijn, mail ons dan even en we nemen contact op.

Welke maatregelen zijn er tot nu toe?

Werktijdverkorting

Vanwege de Coronacrisis is het nu mogelijk om werktijdverkorting aan te vragen als je bedrijf wordt getroffen door deze uitzonderlijke situatie.
Als je verwacht dat je minstens 20% minder werk zult hebben gedurende minimaal 2 tot 24 weken, kun je de aanvraag doen via deze link. Het kom er in het kort op neer dat de Minister een vergunning verleent waarmee de werkgever bij het UWV een uitkering kan aanvragen. Deze aanvraag is kort en duidelijk. Echter ga ervan uit dat de site momenteel overbelast is vanwege het grote aantal aanvragen, ons advies is wel om het regelmatig te blijven proberen.

Uitstel betaling van belastingen en verminderen voorlopige aanslagen

Ook heeft de overheid aangekondigd dat uitstel van het betalen van belastingen mogelijk is. In het verzoek daartoe moet worden uitgelegd hoe je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen of zult komen. Een ‘derde deskundige’ moet een brief voegen waarin vastgesteld wordt dat er sprake is van betalingsproblemen, dat de problemen door het Coronavirus van tijdelijke aard zijn en dat de onderneming levensvatbaar is. Wil je uitstel van betaling, neem dan even contact met ons op, dan zullen we dat in overleg regelen. Lees hier alvast meer over deze regeling. Bekijk de site van de belastingdienst voor nadere berichtgeving hierover.

Voor de vennootschapsbelasting 2020 en de inkomstenbelasting 2020 kun je verlaging aanvragen en ook daar staan we voor je klaar als je hulp nodig hebt.

En voor ZZP-ers?

Ben je zzp’er? Dan kun je geen gebruik maken van de werktijdverkortingsregeling. Dat komt doordat de regeling alleen van toepassing is voor medewerkers in loondienstverband. Wel kun je bij je woongemeente een inkomensaanvulling of lening aanvragen op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (bBZ)

E-Herkenning

Voor veel van deze maatregelen heb je in een vroeger of later stadium E-herkenning niveau 3 nodig. Wij adviseren je om deze zo snel mogelijk aan te vragen (de looptijd van een aanvraag is ca. 2-3 weken), een lijst met leveranciers van E-herkenning vind je hier.

Verruiming staatsgegarandeerd krediet

De regering heeft bekend gemaakt 300 miljoen euro ter beschikking te stellen voor staatsgegarandeerd krediet (BMKB). De overheid staat dan voor 75% garant voor bijvoorbeeld verruimingen van krediet waardoor banken sneller kredieten kunnen verstrekken.

Algemeen

Kijk vooral ook regelmatig op deze website van de overheid. Hier vind je actuele informatie over bovenstaande regelingen en meer.

Tot slot

Wij houden de actualiteiten met betrekking tot de maatregelen voor ondernemers nauwlettend in de gaten en zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen. In deze uitzonderlijke periode doen we graag nog een stap extra voor je.

Bel ons gerust als je vragen hebt en dat mag ook buiten kantooruren!

Franck 06-51 26 52 57